tips menghilangkan jerawat

JENIS JENIS JERAWAT :
A) whiteheads - jerawat yang tinggal kekal di bawah permukaan kulit
B) blackheads - jerawat yang timbul ke permukaan kulit dan kehitaman
C) papul - bonjolan kecil yang berwarna merah jambu yang mungkin berasa sakit apabila disentuh
D) pustul - jerawat ini berwarna kemerahan di pangkal dan bernanah di bahagian atas
E) nodul - jerawat yang besar, menyakitkan dan padu yang terdapat di dalam kulit
F) sista - jerawat bernanah yang dalam dan menyakitkan dan boleh meninggalkan parut
*dah tahu jerawat apakah yang anda miliki ? scroll down untuk mengatasinya . cewaahhh ! ayat bangkuu . hihi :)

1. Mencuci wajah 2 kali sehari

Tips menghilangkan jerawat yang pertama adalah dengan cara mencuci wajah 2 kali sehari. Mencuci wajah 2 kali sehari akan membantu menghilangkan minyak di permukaan kulit kita. Jika kita jarang membersihkannya, maka bakteri penyebab jerawat akan hidup subur di wajah kita. Namun ingat..jangan mencuci wajah apalagi menggosok wajah secara berlebihan karena malah akan meningkatkan produksi minyak sobaceous yang dapat menyebabkan masalah kulit pada wajah. Cucilah wajah 2 kali sehari dengan menggunakan sabun yang lembut.
2. Sesuaikan kosmetik dengan jenis kulit anda
Jika kulit anda berminyak maka gunakanlah kosmetik untuk kulit berminyak, jika kosmetik yang anda gunakan tidak sesuai dengan jenis kulit anda..jerawat akan segera mendatangi kulit wajah anda. Jadi berhati-hatilah dalam memilih kosmetik.
3. sebisa mungkin hindari kosmetik yang berminyak.
secara alami wajah kita akan menmproduksi minyak, bahkan kulit kering sekalipun. Jadi sebisa mungkin hindarilah hindarilah menggunakan kosmetik yang berlebihan karena minyak dan debu akan menjadi media bakteri penyebab jerawat untuk bermukim di wajah kita.
4. Keringkan wajah kita dengan handuk yang bersih setelah cuci muka atau mandi, karena bakteri juga menyukai tempat yang lembab dan hangat.
5. Minum air putih

Hampir 70% kulit kita terdiri dari air, dengan minum air minimal 2 liter sehari, maka kulit kita akan selalu fit dan sehat.
6. gunakan pelembab kulit
Menggunakan pelembab akan membantu menyehatkan kulit kita, terutama dari kulit kering dan pecah2. Namun pelembab disini bukan berarti pelembab yang berminyak..sekarang sudah banyak produk kosmetik yang berbahan dasar air.
7. selalu pastikan kulit anda bersih sebelum tidur.
Selalu cuci muka anda sebelum tidur agar kulit beregenerasi dengan baik.
8. Sering-seringlah makan sayur dan buah.

sayur2an mengandung banyak vitamin yang menyehatkan kulit kita. Perbanyaklah makan sayur atau buah, terutama yang mengandung vitamin E. Dengan kulit yang sehat, maka jerawat akan sukar untuk tumbuh dan berkembang.
9. Tidur yang cukup dan teratur.
Kulit juga sama seperti kita, butuh istirahat. Jadi biasakanlah untuk tidur yang cukup dan teratur. Karena saat kita tidur, kulit akan beregenerasi dan membuang racun2 yang berbahaya sehingga saat kita bangun keesokan harinya kulit kita akan kebali segar. 
10. Elak cahaya ultra ungu matahari dan lampu
Pendedahan yang melampau atau lama, merosakkan kulit dan lapisan kulit akan menjadi tua premature dan menutup liang sebum.
11. Jangan picit jerawat

Memicit jerawat akan menambahkan radang pada kulit dan kulit akan menjadi berlubang dan berparut.

P/S = BIARLAH KULIT ANDA SEBERSIH BAYI

SUMBER : SATU dan DUA dan TIGA



Blog Hanya Dari Mata Mini Give-Away :TQ Followers!

hellloww ! well, kat sini nurin nak join another GA contest . hikhikhok, harap harap menang laa . well, nak tauw hadia ape ? hadiah dy menarik minat nurin, hek3 . iloveit ! tgok bawah tgok bawah :)




shawl purple tuu tauw, bukan tuan yg pakai shawl ni . hek3



syarat syarat :

1. Buat entry tajuk "Blog Hanya Dari Mata Mini Give-Away :TQ Followers!" & link ke blog HDM
2. Follow blog HDM & letakkan gambar hadiah seksi tu.
3. Tag 2 orang blogger lain yang hot, sexy dan baik serta 'paksa' dia join G.A ni. 
4. Tinggalkan URL di komen entry ini
5. Doa banyak-banyak, nama anda ada ONG! 
so, nurin nak tag KAX ARA and HUDA RAIHANA :)

MASA BERGERAK PANTAS


hellloww everybadehhh ! what is book ? book is buku . what is buku ? buku is bahan bacaan or bahan rujukan . so, what we do with that things ? we read . so why dont you read ? aku xread sebap aku malaas. knpe aku malas ? sebap aku memang pemalas . . huh ? betol laa tu . aku  memang pemalas and aku takk sedar sedar yg next year aku exam. exam pe ? PMR . what is PMR ? PMR is peperiksaan sekolah menengah. ouh, sekolah menengah ? hihi . xperasan laa . egt baru sekolah rendah . hikhikhok . . cepat jee masa berlalu kan kan ? hmm, aku pon hairan . rasa macam baru jee jadi budak budak . tup tup, dah form3 dah aku . . unbelievable . boleh takk nak undur masa ? hek3, nak jadi baby boleh takk ? oh yee, i got story for you all guys ! nak tahu ? sapa nak tahu angkat kaki . ekekekee . aku still egt time aku kecik kecik dalam umur 3 4 tahun . family aku panggil aku baby tauw ? heikhikhok . pastu dari pnggilan baby, jadi byna . why ? sebap family aku panggil aku qistina and singkatan na tuu sambung jadi byna . haha, funny kan? hmm, time aku darjah 6 or something laa . . still pk sdara aku pnggil aku byna . . hihi, rasa muda laa . kau ada ? tkdee kan ? hehe . tapi skarang aku dah nak masuk form3, dah nak masuk 15tahun . ouh, dah 15tahun aku hidup ekh ? xtauw pulakk . ekekekee . ok lerhh syg syg sekaliann . aku nak tngok tngok buku teks form3 sekejap . buku apa ? off course laa math . ilovemathematicsssss ! muahh muahh laa maths :*

p/s : entah laa aku buka buku or muka buku . hikhikhok

love giveaway by huda raihana


hai, dalam blogwalking tadi . terjumpa giveaway ni . and rasa nak join laa jugak . hihi . mencuba nasib jeahh . ok, bagi sapa sapa nak join boleh KLIK SINI . so, ni syarat syarat dy .

takperlu nak follow. tapi pastikan sentiasa update ngan blog ni. takut ade update penting :D
 tepek banner n link kan terus ke blog huda.
like gambar huda nihh.
tag sekurangkurangnye seorang.
follow blog atau letak blog ini di bloglist 
 like fanpage Miz Irya Boutique and follow blog Miz Irya Boutique.

korang dapat bayangkan tak antara hadiah kalau tengok blog -2 ni. hehe :D

dah siap. hantar link entry dan link facebook korang di ruangan komen post love giveaway by huda raihana tau! kat tempat lain nanti takut terlepas pandang.

so guys, aku nak tag FRIEND  wish me luck !

HOLIDAY PALING DEKAT

ouh helloww ! dah lame dah aku takk update blog kakn ? miss  me ? yeah ! i know u do . ekekeeke, act aku malas nak update blog sebap ? sebap kalaw nak update blog kne ad mood kan ? takk gitu readers sekalian ? ekekeeke . ok, act aku pergi gambang waterpark  hari ahad haritu . and then aku tidur kat jerantut . kenal ? takk kenal sudah . aku bawak lappy neyh ha . tp sje jee malas nak update blog . hikhikhokk . lepas bermalam kat jerantut tuhh, aku and family tdur kat bandar kuantan pulak . beli barang sekolah laaa pulak . BACK TO SCHOOL
 right ? well, new year . new spirit, new thingss . . tak gitu ? kan kan ?  ok ok, nak story  pasal kat gambang haritu .

 hehe, tu bukan first time aku pergi . dah twice maybe . and haritu baru first time aku naik gelongsor yan meniarap tuh . . haha, ni gambar dy ha . aku curi dalam google jeah . ekekeke . nah ! tgok laa slide dy tnggi gila gilaa tuhh .


guest what ? aku rasa nak patah balik . aku tknak naik . . takot bahh !  dah laa air dy laju kan ? pstu kne pegang mnde biru uh kuat kuat . alahaii, aku dah laa lembik . nak kne pegang kuat kuat pulakk . . lemah semngatt dude ! and then orang yang jaga uh tiup visil . automatic laa kne terjun kan ?  ahaiihh, aku dah dup dap dup dap dah ni . . nak tak nak kne laa turun jugak kann . . and sebelah kanan and kiri aku tuu . cousin aku . and masa dah turun tuu . sikit pon aku takk buka mata aku . . haha . takot seyhh ! dah laa lajuu, pstu ad air  pulakk . . sampai jeahh kat penamat uh . aku rasa best pulakk ,. then, naik lagi sekali . . hikhikhok, naik yg second round ni . mia, adik aku pon nak naik jugak . huh ! berani dy . haha . . pdhal baru darjah dua . KALAH aku . ekekekee, and last last mia lambat trun sebap dy takut . haha . well, best kan pergi ramai ramai ? baru kita enjoyy ! ekekeeke . and and also holiday tahun ni lah yang paling dekat yang pernah aku pergi . .  ok lerhh, wait for my next entry . kbyee,

churp churp now !

hai dear readers :)  ni haa, churp churp ni . . ad sesape tak tahu lagi psl churp churp ni ?  ok meh sini nak terang meh pasal ni .  churp churp ni, kalaw kite suruh kawan kawan or sesape jelah klik kan link yg kite bagi kat dyorg uh, kite akan dapat 20sen . sikit jee ? alaa, klau rmai rmai klik kite dah dpt byk kn ? haa ! senang jee nak dapat duet ni haa . aku pon xtaw pasal ni sume . my friend yang  bagitaw . hikhikhok
so, sesape yang baik hati tuu . please .
okthanks, sesape yg dah tekan uh .  sumbangan anda amat dihargai  :DD . sape sape yang nak join uh, boleh TEKAN SINI . yeahh ! kite buat duet same same ok ? sesape yang nak suruh aq klik yang dy punye . boleh inbox fb or hantar link kat shoutmix kat tepi tuu and also boleh comment entry ni :)

ombak rindu oh ombak rindu

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

OMG ! ombak rindu takes my heart . . hikhikhok, ntah pape aku mengarut ni haa . ok ok, ombak rindu buat aq nangis brpe kali pon aku xtahu laa, n then dlm panggung semalam . kat mane ntah yg funny nye sampai rmai org gelak gelak satu panggung uh . haih ! orang nak feelingg siket tak boleh kan ? ish3, aku rasa macam nak tgok lagi laa cite uh . PASTU, ntah pape time habes jea cite uh . rmai org tepuk tangan . alahaii~ lawak lerr orang dlm pnggung uh . and the most thing . enjoy sehh petang semalam . hikhikhok :DD

she's kind and nice and and CUNsss !

yeahh ! she's kind, she's nice, she's brilliant, she's pretty ! auuwww <3  but she's taken bah !
and and dy teman aq semalam, kite wtw fb . eheh, n she's nice person :DD

AND she gave me,

hek3, kau ada ? takde kann kan kan ? and today still walling again and again .

hikhikhok, i call her akak cunss ! sebap dy cunss ! xD
simple kan ? well, this is my life .



RULES FOR NEXT YEAR UNTIL PMR



1. no facebook
      -boleh ke ? haha, once a day kot . tu pon klaw duk hostel, time balek umah je

2.no blogging
    -so, para para blogger, dont miss my entry . haha *perasann*  

3.no movies
     -takk boleyh tgk wyg, boleh tahan k aq ? hek3, i'll try my best

4.no play play
      -no play play kat sini mksud dy, jgn main smpai lupe study such as couple maybe . but ilovemymr.9 ! :DD

5.no hangout
      -yang ni aq boleh ikot lah kott, x hang sesangatt dah next year .

6.study study study
      -next year, aq akn jadi ulat buku . haha, boleh ke ? mesti skema kan kan kan ? huhh !

7.always hold a book
     -same lah ngn num 6, nerd girl maybe ?

8.no shopping
     -aq bukan kaki shopping sangatt pon . hek3, untung laa sesape kawen ngn aq .*gataii * haha

9.no travels
    -takk boleh ikot mama or sesape p jalan, duk umah n study .

10.U  ALL TELL ME .
     -bagitau siket kalaw ad yg trtnggal . :)

*i dont know klaw aq boleh ikot ke x rules rules kat ats uh, i'll try .

jell jelly jealous



hmm, hy readers ? tgk tajuk uh n tgk gmba uh ? cantek tak ? kau laa tu . haha . *jokes* actually, someone jealous on me and i hate it ! but, its not human . haha . ok, act times jealous on me u know ? i wish i can be form1 again . why ? 2reason why .
FIRST, next year im gonna be form3 . 15 huh . . n a big exam is waiting for me . dad said, do your best . start study now . dont waste your time. guys . wish me luck !
SECOND, i want to be form1 sebap aq nak rapat ngn kakax angkat aq balik . mase form1 at hostel, we always spend time together . haha. kiteorg rapat sangat, n boley dikatekan share evrything together . aq lbeyh rapat ngn dyorg dri besfrien aq sendiri . and i miss it . hmm, this year . aq tak satu dorm ngn dyorg . btwy, kax bella xdduk hostel . next year, we hope so kiteorg boleh satu dorm . hmm, hope so . last year, dyorg pmr . n now form4 laa kan ? em, dlu dyorg habes pmr . i always suruh dyorg cas my hndphone . haha . why ? sebap hostel kan takboleyh bwk nfon . n kalaw nk cas pon kne snyp snyp . takot wrden rampas . haha . n for yor info, nfon aq tak pena lagi kne rmpas . hek3 . x proud pon actually . hoho . n kiteorg p tgk wyg same same dgn boyfiee masing masing . em, xnk citer pasal boyfiee tu ok ? act, aq ad 3org kakax angkt . rmai kan ? tu sume form4 . haha, maybe sebap satu dorm kot so kiteorg pon rapat laa . hek3 . hmm, first sister , kax bella . ilove her so muchh ! hehe . dy manis sangat . meh aq tnjuk gmba dy nak ? ok, tgk bwh.



second,kax meyra . dy tnggi and also manje . mcm aq k ? haha, xlaa . n dy dduk dorm lain tahun ni . pstu kiteorg jadi kurang rpt kot . dy rpt ngan budak dorm dy . . n we have no time together . actually, aq xkesah pon . tapi awal awal tu terase laa jugak laen dy uh . ok, let see her pic .


*tak junpe pic dy sorg sorg . hek3*


third,kax erra . tapi kiteorg xrapat sgt pon sebap dy tuka dorm . . so, rapat time awal awal tahun je . n she`s so pretty .




n there`s three friends .


n also if i`m not forget, nak ucap terima kasih bebanyak kat KAX ARA . haha, sebap KAX ARA yg cun melecun ni always n always comment entry aq . . tak caye, tgk laa entry yg lepas lepas uh . mesti ad comment dy punyer . .thanks KAX ARA ! n sikit info psl KAX ARA ni .aq kenal dy sebap blog jugak laa . act, aq tegur dy dlm im . aq ckp blog dy lawa sesangatt . tapi mmg lawa pon . *KAX ARA, nurin puji ikhlas ni .* hek3 . then, dy sukarela nyee nk edit blog aq, sebap tu blog aq cun melecun ni kan kan ? thanks to KAX ARA sygss ni laa . hek3 . n to readers, thanks luangkn mase anda utk bace entry aq yg panjang ni  :D, loveyouall !
ni laa KAX ARA n encik eit dy , sweet kan ? hek3

anything is everything

assalamualaikum, dah lame kan aq tak update blog ? act, aq serabut kott with my life . problems come come n don't want to go .*grammar error* hek3 . sometimes, aq ade jugak fikir . kalaulah, aq jadi budak kecik . there's no problems at all kan ? always happy, pstu main sampai xegt dunia . . kalaw nk something je, mesti boleh kan . n xfikir psl pape pon . hidup just bangun tidur, makan, main, rehat, n tidur . . kan ?
i wish i can be like that . andai dapat kuundurkan putaran dunia . *jiwang sekejap*  so today, aq xbuat pape pon . makan, online, tgk tv, tidur . hidup aq mcm budak budak jugak kee ? hek3 . esok, satu haribulan duabelas dua ribu sebelas kan ? n esok cite ombak rindu dah start kat wyg .



 dan dan aq nak tengok . nak sesangatt ! i got 3novels for that story . rugi lah kan kalaw xtengok cite dy ? alahaii, rugi rugi . . in facebook, teramat lah ramai status dyorg pasal cite ombak rindu neyh . aq like like n like jee . . hek3, kakilike ke aq ? hoho ! no ones know right ? :D
the main actor of that movies is maya karim and aaron aziz .


 huh ? maya karim is already old u know ? takk sesuaii ! dalam novel uh, main actor dy still young and freehair . but dalam trailor dy, maya karim wear tudung . hmm, maybe dyorg nak diffrence sikit kot dalam movies and also novels kan ? well, who knows ? macam cerita lagenda budak setan . tuu pon dari novel kan ? tapi aq tak bace lagi novel uh, and i'm still looking for that novel . . btwy, cerita tu sdeyh kan ? i watch that movie alone, and i'm cry alone . *grammar error* . hek3 . . yelah, aq actually kaki novel . n there is a lot of novels in qasha's n mia's room . . kadang2 kalau aq teramat bosan n xtaw nak  buat pe, aq bace balek laa novel novel yg lame uh . u know ?  yeah ! u dont know . hmm, entry aq ni xde isi kan ? btwy, aq saje jee nak rugikan mase sesape yang bace entry aq yang panjang panjang ni . n aq xtaw lah nape aq rajin sangat tulis panjang pajang ni . and and, aq nak blogwalking jap nanti . nak dapatkan idea utk update new post nanti . so that, u all not miss me right ? haha . *perasann* . ok ok, byee beauty . byee handsome .

p/s: i miss school, friends, and mr.9 ! haha .

untitled :)

assalamualaikum . *xjawab dose* hek3 . . k, xde pape act nk post . give me idea please ? k, nk share something ni . nkk tgk tak nak takk ? nak ? ok, pegi bawah yee .
 -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-

nah . nampak takk muke selengee dy tuu ? haha .
dy cakap syg dy neyh selenge, tp dy lagi selengee kan kan kan ?
hek3 . nak tgk lagi ?
bawah bawah
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
okey, meh aq nak cite . semalam wc ngn org atas ni :D
ok ? nakk citee tu jee . hek3 .
MY LOVE STORY ONLY IN MY HEART :)
nak tgk lagii gmba ? tekan bwh eh syggs sygss sekalian :)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
NAH ! puch aq bagii . dah dah, jgn tgk byk byk . .haha

pssst : aq bosan, org atas atas tu tinggalkan aq :( , main futsal takk ajak aq . . tapi xpelah iloveyouuu ! imissyouuu !
*aq gedik ? gatal ? galop ? do i care ? takk suke aq ? berambuss lahh ! *

LELAKI ucap maaf boleh membuat jantung wanita sihat . betol kea ?

brrrrrrr~ ok tengah tengah blogwalking tadi, jumpe satu article ni . n also nak share lah ni . hek3 . jom bace ?
                                                      

Walau marah macam mana kita dekat seseorang itu, kita jangan pernah melupakan dua kata ajaib iaitu “terima kasih” dan “maaf“. Mungkin bagi anda perkataan ini tidak membawa maksud apa-apa, tapi tahukah anda bahawa hanya dengan meminta maaf kepada perempuan dengan ikhlas dapat membantu memanjangkan usianya.

Mengucapkan ‘maaf’ mungkin sangat susah dilafazkan kebanyakkan orang terutama lelaki. Akan tetapi, kajian ilmuwan dari Massachusetts University membuktikan, meminta maaf yang ditujukan pada seorang perempuan boleh meningkatkan kesihatannya terutama jantung.

Perempuan yang mempunyai sifat kelakuan kasar atau menyakitkan dari orang lain boleh menyebabkan peningkatan tekanan darah yang dapat memacu risiko serangan jantung atau stroke. Namun ketika mendengarkan kata ‘maaf‘ dapat menurunkan tekanan darahnya dan secara automatiknya dapat kembali normal sekitar 20% lebih cepat.

Sebaliknya tekanan darah laki-laki akan 20% lebih lama untuk pulih setelah mendengar permintaan maaf kerana mendapat perlakuan tak tenang. Hal ini menunjukkan seseorang lelaki cenderung bekerja lebih keras setelah mendengar pengakuan bersalah.

Kajian ini dilakukan ilmuwan di University of Massachusetts Medical School di Worcester, AS. Kajian mengukur tekanan di astolik dari 29 orang lelaki dan 59 perempuan.

Tekanan darah yang diukur dalam kajian ini adalah tekanan darah di astolik, iaitu tekanan dalam darah antara detik jantung atau tekanan dalam arteri-arteri ketika jantung istirehat setelah penat ‘bekerja’. Jika tekanan terlalu tinggi, ia dapat meningkatkan kemungkinan stroke atau serangan jantung pada orang tersebut.

Jadi,sayangilah pasangan anda. Jangan lupa berterima kasih dan meminta maaf.

psst :dah bace dah ? well,  thanks to SINI

TAK NAKKK !

GOOD AFTERNOON, hek3, best tak lagu blog aq ? :) aq pon tak tau sejak biler aq minat korean song ni, haha , FIRST, sebap dyorg comel comel . n i wish i can be like them . hoho ! *dalam mimpi jee *


*cantik kan kan kan ?*

 ok, back to the title and guess what ? hal ni semalam dah, tp aq baru ad mood nak update blog ni . sorry guys ! semalam xde mood sebap malas nak lamelame depan lappy sebap abah dah blebel sebap anak dy ni maen lappy sampai pagi . ok, byk sebap aq kan kan kan ? okok, tgk tajuk atas uh ? k, memang aq tak nak pon! semalam, ieesa kol . dy ckp dy check result kat internet uh, pstu dy ckp result yg kluar tu salah . n then aq suh dy check yg aq . . n n n guest what ? aq dpt num 2 dalam kelas . OMG !  brrrrrrrrrr~ xcaye ahh ! ok, sy bukan nak BERBANGGE ! just nk share jee okey ? em, aq bukan bijak sangat ponnn, sebap tulah terkejut nii . tu ponn dapat num 2 sebap aq dduk kelas num 3 . klaw lah aq duk kelas pertame dah sah sah aq num last kan kan kan ? ok n then ieesa ckp aq num 46 in krk . . huih ! kalaw tu kire kire duk kelas num 2 . . agagaga~ suke suke ! tapi, andai ditakdirkan aq naik kelas tahun depan . aq tak nakk naik sensorang . . aq nak naik ngan mmbe mmbe aq, ieesa,ana,sykin . . huhh ! tak nakk berpisah . we'r perfect together ! aq mmg laa nk naik n mmg kne naik pon sebap mama ckp, tahun depan kalau xnaik kelas . mama xmo beli beg sekolah baru . oh no no ! mane boleh cmtu kan ? haih ! new things new spirit right ? dah lah tahun depan exam BESAR ! hmm :(

p/s : aq doakan kiteorg stay kelas same tahun depan . i hope so . dear friends, iloveyou<3



when I see the rain through the window, I thought about you . did u know imissyousomuch ?

Being tagged ? haih !

hello and a very good evening ? hehehh ! tadi, sambil sambil online pastu tgk NURIN ALYA punyer belog . .
bace bace n then kne tag . dy xgtaw pon . . haih ! nyesal bce blog mu ! HAHA . *jokes
dy xgtaw sebap xegt . . oklhaa . actually, aq xd mood lah nk jwb soalan soalan bebagai nii . . hek3 .
tp sebap NURIN ALYA, NURIN QISTINA buat lah . . hek3

11 things about me kn ? here's . (grammar error )

-nurin qistina bt kamarudzaman
-love chocolate damn much !
-taken <3
-4teen gonna be 5teen
-ordinary girl (i'm not a beautiful queen, i'm just beautiful me)
-sayang family a lot . haha ! *skema glerr
-suke lepakinggg sesangatt !
-tido sampai pkul 3 4 pagi, thats me !
-msg,call,fb . love it !
-suke wc dengan buah hati pengarang jantung ! haha
-k, ni last . . sy seorang yg teramat MANJA ! *many people told that*


ok, ni soalan dari nurin alya yang comel lotew ni pulakk !

> ada buah hati tak ?
- ade ade ade !
> dalam setahun berapa kali cuci muka ?
-tak terkira lahh cik nurin alya oii !
> hobi dan cita cita , serta link tumblr twitter dan laman web yang lain ?
hobi suke tido,mkn,online,gayut,msg,date
-xde, haha . sy xmajuu ! xD
>Bagi sikitt numberr phone tuhh . Err , err , bile boleh kita couple ?
-xboleh ! nanti mr.smurf sy marah tauw ! haha .
> Huruf ape korang suka ?
-Q for qistina !
> warna feveret ? serta makan minum feveret ?
-purple, belasah jee mknan yg sedap sedap
> Cartoon suka ?
-hate it !
> penyanyi dan pelakon yang korang minat ?
em, nk x terfikir lah
> english or malay ? which one ?
both
>jika diberi pilihan , negara mana korang nak berhijrah ?
-paris and italy
> korang agama apa ye ?
-islam lah syg oii .
> Apa pendapat korang tentang saya ?
-NURIN ALYA seorang yang budak budak . suare dy xmaced smpai sekarang . haha


nah nurin alya ! nurin qistina dah seap dah isi register form ni utk masuk dalam hati awk . agax agax muat tak lagi ni ha ? haha .*jokes,TAUFIQ IMRAN jgn marah . . ngee~




SEKIAN TERIMA KASIH . 
p/s : iloveyousmurf !

Mega Giveaway CPB : Mehlah Kritik Kalau Berani

teheee, gud morning ? mmg morning dah pon sebap aq post entry ni pkul satu pagi sebap best sangat BW, haha . terokk kan ? n sambil sambil BW uh, jmpe laa post neyh . n rase nak join just for fun oke babe ! ok ok, meh aq straight to the point meh . tnpe melengahkan mase laa katekan .time wait for no man kan ? tp wait for woman . bhaha . banyak dah aq melalut bagai neyh . k, syrat syrat contest ni ialah . jeng jeng !

1. Engkau mestilah mempunyai blog.
2. Engkau mestilah follower blog ini.
3. Engkau mestilah warganegara Malaysia (HAHA)
4. Engkau mestilah suka mandi pagi.*jokes*

n cara cara dy lakk

1. Buat satu entry yang bertajuk "Mega Giveaway CPB : Mehlah Kritik Kalau Berani"
2. Copy paste banner di atas dan linkkan ke entry ini.
3. Selepas itu kritiklah blog .geek in the pink. ini sesuka hati. Tetapi pastikan kritikan engkau orang adalah kritikan yang membina. Janganlah hentam teruk - - teruk sangat. 
4. Namakan satu entry dari blog .geek in the pink. yang engkau paling suka.
5. Tag 2 orang blogger lain yang engkau rasa sungguh dipercayai untuk menyertai giveaway ini. KENAPA? Sebab, andai kata blogger yang engkau tag itu menang (Tak kiralah hadiah keberapa punmaka engkau akan menerima hadiah yang sama seperti blogger yang menang tu. Dan blogger yang engkau tag tu kenalah tau yang mereka sedang ditag ye. HEHE.


hehe . k, meh aq nk mule kritik belog ..geek in the pink. neyh . .

first, aq takk lhaa lame kenal belog neyh . baru jee kenal and aq nak komen pasal owner blog neyh, letak lhaa banner fb siket . kan ? baru senang nak berkenalan rapat ngan para blogger sekalian . . teheee~
memandai jee aq kan kan ? 

second, aq nak puji yang blog ni best mate memandang . tenang jee tengok . sebap warna dy smooth jeaa .
n also header tu CUN lahhh ! *bak kate mr. smurf aq . . haha . (ade jugak celah siket )

and last one, shoutmix chat uh . . nape xtunjuk kan yg org laen post/jerit ? haha . . at least, bole denga orang jerit kan . . baru xngantok bace blog u . . *xngantok pon, saje tmbah ayat* hehe

n aq suke entry yg tajuk 'aku tak tau nak letak tajuk apa. haih ! ' . . sebap dah bce tajuk tu pon menarik mnat although sebenarnye entry tu bole letak tajuk and i suggest, '  I LOVE TUPPERWARE ' . . haha .
kan ? xdelah, just jokes .

and and, kat sini aq nak tag kat 2orang yang comel comel neyh . .


and kepade sesape yang ditag or yg berminat . sila klik SINI . 
SEKIAN TERIMA KASIH . :D